Tuesday, January 02, 2007

Mercimek çorbası - Rode linzensoep

Mercimek çorbası (spreek uit mertsjimek tsjorbasu)
Rode linzensoep


Ingrediënten:
2 eetlepels boter
2 liter (kippe- of runder-) bouillon
1 kop rode linzen
1 theelepel paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie
3 kleine gesnipperde uien
1 theelepel zout
1 citroen

Bereiding:
Verhit de boter in een grote pan
Braad de uien 2 minuten op een middelhoog vuur aan.
Doe er bouillon, linzen, paprika, zout en peper bij.
Breng alles aan de kook.
Draai het vuur laag, doe het deksel erop, laat het anderhalf uur koken.
Pureer de soep en wrijf door een zeef.
Verhit nogmaals.
Strooi er verse peterselie over en knijp er wat schijfjes citroen over uit.

Türkçe:
1 nescafe fincanı kırmızı mercimek,
1 baş soğan,
1 adet havuç,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1,5 litre su,
1 yemek kaşığı un,
2 et suyu tableti.

Tablet yoksa kullanmaya da bilirsiniz.
Tencereye soğanı ve yağı koyup kavurdum. Soğan pembeleşince (ki ben teyzemle konuşmaya dalıp biraz yaktım bile) 1 kaşık unu koyup birkaç kere karıştırdım.
Sonra mercimeği ve soyup kuşbaşı doğradığım havucu ekleyip gene karıştırdım.
Tabletleri de ekledikten sonra suyu ilave edip havuç ve mercimekler iyice ezilene kadar pişirdim.
Pişince tuzunu ekledim ve çorbayı blendırdan geçirdim. Limonla birlikte çok lezzetli oluyor...

Smakelijk eten !
Afiyet olsun !

Turks recept: Ayşe
Nederlands recept: Geja

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

dit is een zeer lekker recept maar vermeld er alstublieft ook uw receptenbron bij, anders is dit diefstal. Deze recept behoort tot hatice ozdemir van www.portakalagaci.com

Groeten

1:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ayse Tosun ?

3:41 PM  

Post a Comment

<< Home