Tuesday, January 02, 2007

Kebap met yoghurt. Yoğurtlu Kebap.

Kebap met yoghurt
Yoğurtlu Kebap (spreek uit yohoertloe kebap)

Ingrediënten:
750 gram schapevlees

6 sneetjes brood
500 gram yoghurt
3 tomaten
4 hete groene pepers
olijfolie
3 lepels boter
zout
zwarte peper
rode peper
peterselie

Marineer het vlees met de gepelde en in plakjes gesneden ui met olijfolie, zout en zwarte peper gedurende een dag.
Smelt 1 lepel boter in een pan.

Voeg de gepelde en in stukjes gesneden tomaat toe en laat het even koken. Rooster het brood, snijd in dobbelsteentjes en leg deze op de schotel.
Gril het vlees en de pepers, en leg deze op het brood.
Giet hier de geklopte yoghurt (naar keuze met geperste knoflook) en tomatensaus overheen.

Giet er de gesmolten boter over en strooi er rode peper over.
Garneer met peterselie.

Yoğurtlu Kebap Malzemeler:

500 gr iki defa çekilmiş kıyma

Yarım bayat ekmek
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Yarım çay kaşığı kara biber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 adet bütün yumurta
2 adet kebapçı pidesi veya bir adet ramazan pidesi
1 fincan sıvı yağ4 kaşık tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber
4 adet domates
8 adet sivri biber
50 gr yoğurt

Hazırlanışı:
Önce kıymayı bir tepsiye koyun ve içine yumurtayı, tuzu, kara biberi kimyonu, ekmeği (ıslayıp suyunu sıktıktan sonra) maydanozu, rendelenmiş kuru soğanı, koyup karıştırın.

Kıymayı iyice yoğurup 10 santim uzunluğunda şiş köfte yapın.
Daha sonra pideyi küçük kuşbaşı dilimler şeklinde doğrayıp çukur yemek tabaklarına koyup üzerine yoğurt ilave edin.
Köfteleri ızgarada veya teflon tavada kızarttıktan sonra tabaklara servis edin.
Üzerine tereyağı veya kırmızı biber eritip koyun.
Bir başka tavada domates ve biberleri hafif pişirerek yoğurtlu kebabın üzerine koyup süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun !
Smakelijk eten !

Turks recept van Meryem
Nederlands van Anna

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

MESSAGE

2:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

MESSAGE

3:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

MESSAGE

9:16 AM  

Post a Comment

<< Home